MAHLANE KÕRVITSA-ODRAJAHUKARASK KÕRVITSASEEMNETEGA
Karaskile annab mahlasust riivitud kõrvits ja krõmpsuva tekstuuri annavad kõrvitsaseemned.
Kogus 6-le. Valmistamisaeg kokku 50 min.
1 portsion (120 g):~235 kcal
  • Valgud: ~10,2 g
  • Rasvad: ~13,5 g
  • Süsivesikud: ~29,5 g
Koostisosad:
  • 1 muna
  • 280 g keefiri
  • 3 spl oliiviõli
  • 1 sl suhkurt
  • 1,5 tl soola
  • 1 tl soodat
  • 100 g riivitud kõrvitsat
  • 180 g odrajahu
  • 100 g täisteranisujahu
  • 50 g kõrvitsaseemneid
  • Tükk (20 g) võid vormi määrimiseks
VALMISTAMINE:
Kausis klopi muna lahti, lisa keefir. Sega ühtlaseks ning lisa sool, suhkur ja oliiviõli. Sega hoolikalt. Teises kausis sega omavahel nisujahu, odrajahu ja sooda. Lisa vedelatele koostisosadele riivitud kõrvits ning jahude-soodasegu. Kõige viimasena lisa taignale kõrvitsaseemned, aga jäta alles peotäis seemneid peale puistamiseks, ning sega.
Määri leivavorm (25x 10 cm) võiga kokku, kalla taigen vormi ning silu lusikaga pealt ühtlaseks.  Puista peale allesjäänud kõrvitsaseemned. Küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 40 min, kuni karask pealt kuldpruun ja seest küpsenud. Lase jahtuda.Head isu!
Kontaktid
Nutriwill OÜ
Phone: +372 5393 8212
E-mail: info@nutriwill.ee
Made on
Tilda