Koostisosad:
• 100 g krevette (valmis söömiseks)
• 50 g külmsuitsu forellifileed
• 50 g Feta juustu
• 100 g pruuni riisi
• 1 keskmine kurk
• 1 paprika
• 2 tomatit
• 1 spl seesamiseemneid
• Oliiviõli (maitse järgi)
• Sool, pipar, sidrunimahl (maitse järgi)
Valmistamine:
Loputa pruun riis ja keeda see vastavalt pakendil toodud juhistele. Tükelda kurk. Puhasta paprika seemnetest ja lõika kuubikuteks. Tomatid lõika kuubikuteks. Lõika kergsoolatud forell väikesteks tükkideks. Kui krevetid ei ole puhastatud, eemalda kest ja sabad. Soovi korral võid krevette korraks pannil oliiviõliga kuumutada.
Aseta kõik koostisosad kihiti kaussi või sügavale taldrikule: riis, viilutatud köögiviljad, krevetid, forell ja feta. Puista peale seesamiseemned. Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga.
Head isu!
Seda retsepti on lihtne kohandada – võid koostisosad asendada vastavalt oma soovidele. Näiteks:
• Kasuta riisi asemel kinoa.
• Lisa seemneid, pähkleid, idandeid.