Koostisosad:- Riisijahu – 100 g
- Toortatra jahu – 100 g
- Küpsetuspulber – 1 tl
- Piparkoogimaitseaine – 1 tl
- Näpuotsatäis soola
- Küpsetatud kõrvitsa püree – 150 g
- Sulatatud kookosrasv – 2–3 spl
- Agaavisiirup – 3 spl
- Linaseemnejahust “muna” (1 spl jahvatatud linaseemneid + 3 spl vett, lasta seista 10 minutit)
Kaunistamiseks:- Kõrvitsaseemned – maitse järgi
Valmistamine:Küpseta kõrvits ahjus 180°C juures umbes 25–30 minutit. Seejärel püreesta saumikseriga. Võib kasutada ka valmis beebipüreed. Valmista linaseemnejahust “muna” : sega jahvatatud linaseemned veega ja lase seista 10 minutit. Ühes kausis sega riisijahu, toortatra jahu, küpsetuspulber, vürtsid ja sool.
Teises kausis sega kokku kõrvitsapüree, sulatatud kookosrasv, agaavisiirup ja linaseemnejahust “muna”. Ühenda kõik kokku ja sega korralikult. Tainas peaks olema pehme, kuid mitte kleepuv. Vajadusel lisa veidi riisijahu. Lase segul seista külmkapis 10 min.
Vormi kätega või lusikaga väikesed pallikesed, vajuta kergelt lamedaks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kaunista kõrvitsaseemnetega. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180°C juures umbes 20 minutit, kuni präänikud on kergelt kuldpruunid.
Nipid:- Lisa tainasse soovi korral rosinaid, kuivatatud jõhvikaid või pähkleid, et saada rikkalikum maitse.
- Präänikud säilivad õhukindlas anumas 2–3 päeva.
Kui järgite gluteenivaba dieeti:- Valige jahu, millel on märgistus "gluteenivaba", isegi kui tegemist on riisi- või toortatrajahuga.
- Veenduge, et ka küpsetuspulber on gluteenivaba, sest see võib sisaldada gluteeni.
Head isu!